Sorta je bila v davnini k nam prinešena iz Bordeauxa. V našem okolju se odlično obnese, saj ima dobre karakteristike. Vino je prijetno sveže, ne pretežko ter bogato na ekstraktu, ima harmonično telo z zapeljivo cvetico, ki spominja na vonj po bezgu. Sauvignon se prileže ob pečeni gosi ali raci z mlinci, postrežemo ga k ribi v omaki ter k jedem, pripravljenim iz mlade divjačine in teletine, odlično se poda tudi k skoraj vsem jedem s paradižnikovo omako.
Letnik 2008
Stopnja alkohola: 11,00 %
Sladkorna stopnja: polsladko
Regija: Podravje
Okoliš: Prekmurje
Kraj: Dobrovnik
Letnik 2011
Stopnja alkohola: 10,50 %
Sladkorna stopnja: polsladko
Regija: Podravje
Okoliš: Prekmurje
Kraj: Dobrovnik
Dobrovnik 273a, 9223 Dobrovnik